AMOS'ta Yer Alan "Modification indices cannot be computed with incomplete data" Hatası Çözümü | Akademik Birisi

AMOS'ta Yer Alan "Modification indices cannot be computed with incomplete data" Hatası Çözümü

  Hiç yorum yok


 

AMOS'ta modelinizi kurdunuz, verilerinizi içeriye aktardınız, koveryanslarınızı çizdiniz ve analiz tuşuna bastınız. Birden karşınızı "modification indices cannot be computed with incomplete data" yazan aşağıda ki gibi bir ekran geldi. Saatlerce uğraştınız içinden çıkamadınız ve şimdi buradasınız.

Evet bu hatayla bende karşılaştım. Çözümünü ararken insanların bu hata ile çok sık karşılaştığını, çözüm aradığını ve çözümünü bulamadıklarını fark ettim. Sonrasında araştırırken sorunun neyden kaynaklandığını çözdüm. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum. 

Bu sorunun aslında nedeni çok basit. Anket (veya ölçek) formunuzda yer alan sorulardan bir veya birden fazlasına katılımcılarınızdan bazılarının cevap vermemiş olması. Yani eksik verinin bulunması. Bu konuda yapılması gereken hemen o katılımcının verdiği cevapların tamamının veri setinden çıkarılması. Bunun için spss dosyası üzerinden verileri aldıysanız bu dosyaya gidin ve o katılımcıları bulun ve cevaplarının tamamını silin. Böylelikle anketinizi sorunsuz kolaylıkla halledebileceksiniz.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *